Wat is bootcamp

Bootcamp is een buitensport waarbij zowel je kracht als uithouding verbeterd. Je maakt bij het bootcamp veelal gebruik van de omgeving en je eigen lichaam om oefeningen uit te voeren. Ook wordt er gebruik gemaakt van draagbare hulpstukken als kettlebells, boomstronken, battleropes en touwladders. Bootcampen gebeurt in groepen/teams.

Bootcamp vindt zijn oorsprong in de Verenigde Staten. Het ontstond in het leger waarbij vooral de overzeese soldaten op missie een manier zochten om hun conditie en kracht op peil te houden zonder daar echt de attributen voor te hebben. De omgeving en het eigen lichaam werden gebruikt en bleek zeer effectief. Later waaide dit over naar de Europese legers.

“Ik had een half jaar geleden niet kunnen bedenken dat ik ooit zou bootcampen. Maar het is LEUK! De training van Ewoud is zoveel fijner dan hardlopen.” - Anniek    
Nu is bootcamp bij iedereen populair en groeien de bootcamp clubs als paddenstoelen uit de grond.
Het wordt gezien als een leuke manier van fitnessen en hardlopen in één. Daarnaast bootcamp je in een team waardoor je dus ook gezellig met elkaar sportief bezig bent!

Bootcamp bij Riverland Sports

Bij Riverland Sports bootcampen we in “kleinere”groepen van maximaal 15 personen. Hierbij blijft er ook ruimte voor persoonlijke begeleiding tijdens de les. Daarnaast willen we richting events trainen als Trail runs, Mud runs of loopjes in de omgeving Gorinchem. Tijdens de lessen komen we vaak langs de mooiste plekjes van Gorinchem zoals de stadswallen, molens en rivieren.