Plaatselijk vet verbranden helaas een fabel

  • september 12, 2016

Vaak denkt men ten onrechte, ik heb een dikke buik dus als ik dan veel buikspieroefeningen doe dan word ik daar vanzelf slanker en krijg ik een sixpack. Ondanks dat je het zelfs vaak leest op het internet, wijzen studies uit dat dit gewoonweg een fabel is. Je lichaam bepaalt zelf waar hij het vet vandaan haalt om te verbranden en om te zetten in energie. Wel kun je de spieren die je plaatselijk traint sterker en ook groter maken zodat de omgeving van de getrainde spier strakker gaat aanvoelen. Als je dus niet al te veel buikvet hebt kun je na het veelvuldig trainen van de buikspieren best de contouren van een sixpack gaan zien.

Denk eraan dat als je enkel één spiergroep traint de omliggende spiergroepen achterblijven en dit dan meer risico’s op blessures met zich meebrengt. Het beste is dus om iedere spiergroep te trainen en vergeet je cardio niet. Wil je resultaat zien van je trainingen dan is het zeer raadzaam 2 tot 3 keer in de week te trainen en let op je voeding.

Bootcamp is dus ideaal om flink vet te verbranden en je spieren groter te maken door de combinatie van cardio en kracht!