Haal het maximale uit je leven.

  • april 13, 2017

Kun je je al nauwelijks meer herinneren wanneer je voor het laatst een weekend weg was?

En is je volgende vakantie nog zo ver weg?

Dat is knap deprimerend, ja. Natuurlijk hoeven we je niet te vertellen dat een goede training kan zorgen dat je je beter voelt. Maar als je het druk hebt op je werk, kan het steeds lastiger worden om een gaatje vrij te maken om naar de sportschool te gaan. Terwijl een korte trainingssessie nou net datgene is wat je moet doen als je wilt knallen op je werk en je je beter wilt voelen.

Psychologen van de Australische University of New England ontdekten dat zowel krachttraining als cardio de effecten van stress door overwerken tenietdoen.

De onderzoekers vroegen vrijwilligers 28 dagen lang 3 keer per week te trainen, 30 min per sessie. Ze ontdekten dat cardio de emotionele vermoeidheid vermindert en dat krachttraining de deelnemers persoonlijke voldoening gaf. Goed om te weten: Deze workouts werden wel op hoge intensiteit uitgevoerd. Een ontspannen ‘rek en strek’-sessie, terwijl je met een half oog je binnenkomende mail checkt, telt dus niet. Verruil tijdrovende isolatie oefeningen voor full-body circuits en doe een intervaltraining van 5 km in plaats van een rondje door het park. Zo smoor je een burn-out in de kiem.

Go Hard, ga werken en go home.

 

Dus ben je druk en ervaar je vaak stress, kom dan Bootcampen of doe de Full Body Training bij Riverland Sports!

 

Bron Men’s Health