Een goede maaltijd na het sporten

  • januari 13, 2017

Gebakken makreel in pittige tomaten-kikkererwtensaus

Voor 4 porties
Bereidingstijd 30 min.

4 Makreelfilets (met vel)
1el extra vergine olijfolie
2 tenen knoflook
½ tl rode pepervlokken
1 blik (400 gr) tomatenpasta of blokje
¾ tl komijnpoeder
¾ tl chilipoeder
½ tl gedroogde oregano
½ tl zout
1 blik (450 gr)kikkererwten, uitgelekt en afgespoeld

Makreel is een goedkope vissoort die rijk is aan omega-3 vetzuren, wat beschermt tegen hart- en vaatziekten.
Een ideale keuze voor duursporters. Dit gerecht is rijk aan eiwitten en goede vetten. Ook bevat het veel natrium wat je vochtbalans in het lichaam weer op peil brengt.

Verhit de oven op 220 graden C. Vet een ondiep bakblik in met bakspray en leg de makreelfilets erin.

Verhit de olie in een grote koekenpan op middelhoog vuur. Doe de knoflook en de pepervlokken in de pan en bak gedurende 1 minuut. Tot de knoflook goudbruin begint te kleuren.

Doe de tomaten, komijn, chilipoeder, oregano en zout erbij en laat 1 minuut opwarmen.
Roer de kikkererwten erdoorheen en laat nog eens 1 minuut opwarmen.

Giet de saus over en naast de filets. Schuif in de oven en bak in 13 tot 15 minuten gaar.

Voedingswaarde per portie: 422 calorieën, 28 gr koolhydraten, 7 gr vezels, 41 gr eiwitten, 16 gr vet waarvan 4 gr verzadigde vetten, 532 mg natrium.

Door de hoeveelheid eiwitten en natrium in dit gerecht is dit een uitstekende maaltijd voor na het sporten. Ook is dit gerecht glutenvrij.

Uit het boek hardlooprecepten van Runnersworld.